AutoJoy Youngtimers

Wat is dat nou precies?

Een Youngtimer is een auto vanaf 15 jaar en ouder, die in een dermate goede staat verkeert dat er probleemloos dagelijks mee gereden kan worden. Een auto met luxe en uitstraling, modellen uit het top segment.

Een Youngtimer heeft als fiscaal voordeel dat zakelijke rijders slechts over de dagwaarde een bijtelling hoeven te betalen. Die bijtelling is weliswaar 35%, maar de dagwaarde is vele malen lager dan de nieuwwaarde. Bovendien kunt u elk jaar weer een fiscale taxatie laten uitvoeren, de fiscale waarde zal elk jaar omlaag gaan zodat de bijtelling steeds minder word, in tegenstelling tot auto’s jonger dan 15 jaar, waarvan 25% van de nieuwwaarde de leidraad blijft. Daarbij is er nog het voordeel dat de afschrijving op een youngtimer stukken minder is dan die van een nieuwe auto. Vooral in de eerste jaren ziet iemand die een nieuwe auto heeft gekocht zijn investering na enkele jaren halveren, terwijl zijn bijtelling over de nieuwwaarde door blijft gaan. Dan blijft er natuurlijk ook nog het verschil in aanschafwaarde, nieuwe auto’s uit de klasse waarin youngtimers worden aangeboden zijn vaak de duurste types, de prijs is slechts een fractie van een nieuwe in deze klasse, de autokosten zullen hierdoor velen malen lager uitpakken.

Kort samengevat is het rijden in een youngtimer veel exclusiever en mooier. Ook is het een feit dat de auto’s uit dit segment die 15 jaar terug werden geproduceerd duurzaamheid de belangrijkste factor was, alles moest perfect zijn, het maakte de fabrikanten niets uit wat de kosten waren. In tegenstelling tot de hedendaagse auto, waarin kunststof zo goedkoop mogelijk moet en aan alles een dealer afhankelijk computertje hangen, de boventoon voert.

AutoJoy Occassions

Al onze dealer occasions worden met een volledig jaar APK keuring en afleveringsbeurt geleverd. Ook hebben wij altijd een aantal fiscaal aantrekkelijke Youngtimers in ons assortiment.

AutoJoy Service

Elk jaar moet uw auto naar de garage voor de Algemene Periodieke Keuring (APK). En daar kunt u ook sinds kort bij ons voor terecht , wij verzorgen APK keuringen en kleine reparaties voor klanten die bij ons een occasion hebben gekocht.

AutoJoy Contact

Wij hanteren flexibele openings-tijden, en zijn uitsluitend op afspraak te bezoeken. De koffie staat klaar. ’s Zaterdags zijn wij wel de gehele dag geopend tot 16.30 uur.

Nieuwstraat 68.
2266 AG Leidschendam
06-52005396